The Pianist

In regia lui Roman Polanski avandu-l in rolul  principal pe  actorul Adrien Brody, filmul este o adaptare  dupa memoriile pianistului W. Szpillmann.  Regizorul Roman Polanski la randu-i este un supravietuitor al ghetoului din Cracovia. Explica intr-unul din interviurile sale,  ca a dorit sa redea viata amintirilor  lui din copilarie.

Despre W. Szpillmann  stim ca este  de origine evreu nascut in Polonia. Si-a scris memoriile dupa incheierea razboiului. Actiunea se petrece in perioada  anului 1939 , an in care Polonia este invadata de fortele germane. In timpul  ocupatiei naziste evreii din Polonia au fost mutati cu forta in ghetouri si lasati sa traiasca in conditii subumane, doar cei care doreau sa lucreze pentru nemtii puteau sa traiasca in afara ghetoului.

“Pianistul”  incepe cu interpretarea ” Nocturnei” de Chopin. Este un film  zguduitor datorita naturii reale a  naratiunii. Regizorul Polanski reuseste sa puna in pelicula lui neutralitatea naratiunii pianistului .

Arta supravietuirii ar trebui s-o invatam cu totii, pentru ca , precum in trecut la fel si-n prezent exista  etape de dezechilibre economice , sociale si morale. Recomand acest film pentru ca  este un exemplu  de supravietuire al unui om in vremuri grele.

Advertisements
This entry was posted in Filme pe care le recomand and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s